Jump to content
Sign in to follow this  
-MaTaDoR-

Hackintosh El Capitan 10.11.X Final Usb Kurulum (Mac gerektirmez)

Recommended Posts

On 09.11.2015 20:30:19, mmk yazdı:

Selam 

Ben usb hazırladım fakat açılışta 5- yazıyor ve kalıyor sebebi nedir acaba?

 

usb imaj bolumune dikkat et tüm satır kırmızı renkte olacak, mumkünse usb den sorna transmac kur usb içinde systtem library extension içinden tüm intelhd.. grafik kextlerini sil nvidia ile açılması gerekiyor aynı model değil ama oyle bir dell e kurdum

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 saat önce, -MaTaDoR- yazdı:

 

usb imaj bolumune dikkat et tüm satır kırmızı renkte olacak, mumkünse usb den sorna transmac kur usb içinde systtem library extension içinden tüm intelhd.. grafik kextlerini sil nvidia ile açılması gerekiyor aynı model değil ama oyle bir dell e kurdum

Bende şimdi yosemite kurulu açabiliyorum ama safe modda asıl sorun usb den boot edince hiç boot ekranına düşmüyor. 5- yazıp kalıyor chameleon da kurulu ama yosemite için olanı kuruluma başlatamıyor usb yi doğal olarak malesef bu clover ıda hiç bilmiyorum. muhtemel usb boot edemiyor. ama öle deniyim boot etmesini sağlarmı chameleon da açılıyor kuruluma geçebiliyordum bu clover da açılmıyor o zmn

Share this post


Link to post
Share on other sites

İntel hd 4000 nasıl tanıtabilirim. Mavericks de yüklediğim hiç bişi olmadı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/11/2015, 2:00:56, -MaTaDoR- yazdı:

 

:D:D::D bak şimdi bir tahmin edim:D

normal bu imaj daki gibi yada normal windows boot gibi sen olayı sadece bir usb üzerine aktarıyorsun, yalnız her sistemin (driver yada boot config )farklıdır. bir zamnanlar iboot lar iso formatındaydı myhack, filan vardı:D:D  kurmak isteyenler kurmadan önce %100 uyumlu kexlerini sle içine atsa yine kurulur yada usb nın boot efi bolumune:D::D 

 

Ben usb diski boot edilebilir şekilde formatladım sonra cloveri usb diske kurdum hazırladığım usb diskte clover/kext/ dizinine kullandığım kextleri kopyaladım S/L/E dizinindeki aynı isimdeki kextleri sildim clover conf dosyasını bilgisayarıms göre düzenledim. Şimdi hiçbir sıkınyı yok hem mac hem win sıkıntısız açılıyor yarın nasip olursa bir hafıza kartı alacağım usb yerine onu kullanacağım ikide bir flsah disk tak çıkar yapmayacağım.

 

Şimdi bu şekilde güncelleme ve sıfırdan kurulumlarda sadece colver de kullandığımız s/l/e içindeki aynı isimli kextleri siliyorum okadar. Hafıza kartı veya hazırladığım flash disk takılı iken ayar falan yapmaya gerek yok. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 saat önce, peyer9 yazdı:

Ben usb diski boot edilebilir şekilde formatladım sonra cloveri usb diske kurdum hazırladığım usb diskte clover/kext/ dizinine kullandığım kextleri kopyaladım S/L/E dizinindeki aynı isimdeki kextleri sildim clover conf dosyasını bilgisayarıms göre düzenledim. Şimdi hiçbir sıkınyı yok hem mac hem win sıkıntısız açılıyor yarın nasip olursa bir hafıza kartı alacağım usb yerine onu kullanacağım ikide bir flsah disk tak çıkar yapmayacağım.

 

Şimdi bu şekilde güncelleme ve sıfırdan kurulumlarda sadece colver de kullandığımız s/l/e içindeki aynı isimli kextleri siliyorum okadar. Hafıza kartı veya hazırladığım flash disk takılı iken ayar falan yapmaya gerek yok. 

 

 

Anladigim kadariyla hafiza kartini boot yapip hafiza kartindan acacaksin. Oyle yapmanin ozel bi nedeni varmi? Ben hdd userine clover kurdum. Sorunsuz bi sekilde win 10 ve elcapitan boot oluyor. Hafiza karti yada flash kullanmiyorum. Cihazim acer 5755g 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 saat önce, saricicek yazdı:

Anladigim kadariyla hafiza kartini boot yapip hafiza kartindan acacaksin. Oyle yapmanin ozel bi nedeni varmi? Ben hdd userine clover kurdum. Sorunsuz bi sekilde win 10 ve elcapitan boot oluyor. Hafiza karti yada flash kullanmiyorum. Cihazim acer 5755g 

Clover hdd'ye kurunca nedeni belirsiz kernel panik alıyorum. Birde yaptığım yöntem ile kp çıkmıyor ve birde hazır osx distroları ile uğraşmıyorum orjinal mac usb'yle kurabiliyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 saat önce, peyer9 yazdı:

Clover hdd'ye kurunca nedeni belirsiz kernel panik alıyorum. Birde yaptığım yöntem ile kp çıkmıyor ve birde hazır osx distroları ile uğraşmıyorum orjinal mac usb'yle kurabiliyorum.

anlamsız kp bende de oluyordu. Takip ettiğimde bazen voodoohda yuzunden bazen fakepciid gibi kextler yuzunden oluyordu. Ben onlari kullanmadan clover kurdum. Sendeki ekrandaki cizgilerde bence o kextler yuzunden oluyor. Ben hdd uzerine clover kurdum. Usb de efi klasorundekileri hdd icine attim. Dsdt dosyasi buldum bitane. Ar5b95 otomatik calisiyor. Applehda ve intelsnbgraphic ile dahili ve hdmi ses sorunsuz calisiyor. Kp almiyorum. Usb3.0 calismiyor sadece onuda yapabilirsem basarili kurulumlara eklemeyi dusunuyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 saat önce, saricicek yazdı:

anlamsız kp bende de oluyordu. Takip ettiğimde bazen voodoohda yuzunden bazen fakepciid gibi kextler yuzunden oluyordu. Ben onlari kullanmadan clover kurdum. Sendeki ekrandaki cizgilerde bence o kextler yuzunden oluyor. Ben hdd uzerine clover kurdum. Usb de efi klasorundekileri hdd icine attim. Dsdt dosyasi buldum bitane. Ar5b95 otomatik calisiyor. Applehda ve intelsnbgraphic ile dahili ve hdmi ses sorunsuz calisiyor. Kp almiyorum. Usb3.0 calismiyor sadece onuda yapabilirsem basarili kurulumlara eklemeyi dusunuyorum.

Az önce cloveri mac kurulu dizine kurdum. Şimdilik bir sıkıntı yok. Ekran kartı çizgilerini kendim çözdüm şimdi çizgi sadece açılışta masa üstüne geçerken çıkıyor kullanım sıkıntısız gibi.

 

Forumlarda verilen IGP id leri hh3000 için olanlar bende sıkıntılı idi bir arayış içine girdim kafamda bir ampul ? yandı. Windowsta aygıt yöneticisinde ekran kartı özelliklerine bakarak 8 haneli bir rakam buldum ve o rakamlar sayesinde şimdi sıkıntı yok. Hatta ekran parlaklığı bile çalışmaya başladı.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 saat önce, peyer9 yazdı:

Az önce cloveri mac kurulu dizine kurdum. Şimdilik bir sıkıntı yok. Ekran kartı çizgilerini kendim çözdüm şimdi çizgi sadece açılışta masa üstüne geçerken çıkıyor kullanım sıkıntısız gibi.

 

Forumlarda verilen IGP id leri hh3000 için olanlar bende sıkıntılı idi bir arayış içine girdim kafamda bir ampul ? yandı. Windowsta aygıt yöneticisinde ekran kartı özelliklerine bakarak 8 haneli bir rakam buldum ve o rakamlar sayesinde şimdi sıkıntı yok. Hatta ekran parlaklığı bile çalışmaya başladı.

İgp id kaç bende denemen isterim. Birde clover configuratordami kullandin. Baska bi yerde mi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

USB den boot edemiyorum. F12 ile USB seçiyorum fakat boot ekranı gelmiyor 5 yazıp simsiyah ekranda kalıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 21.11.2015 21:18:17, mmk yazdı:

USB den boot edemiyorum. F12 ile USB seçiyorum fakat boot ekranı gelmiyor 5 yazıp simsiyah ekranda kalıyor.

 

tranmacle usb içindeki sle içinden nvidia ve intel kextlerini sil ve usb2 ı kullan

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 26.11.2015 16:48:17, -MaTaDoR- yazdı:

 

tranmacle usb içindeki sle içinden nvidia ve intel kextlerini sil ve usb2 ı kullan

Yok hiç boot edemiyorum ki usb den boot seçtiğimde clover menüsüne düşmüyor "5_ " yazıp kalıyor usb 2.0 a takılı 

Share this post


Link to post
Share on other sites

usbyi hatasız hazırladım, clover temalı bir şekilde açıldı.. intel atom işlemcili bir bilgisayara kurmak istiyorum, bootflaglar ile açmam gerek ama boot flagları nasıl gireceğim?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 saat önce, flycat yazdı:

usbyi hatasız hazırladım, clover temalı bir şekilde açıldı.. intel atom işlemcili bir bilgisayara kurmak istiyorum, bootflaglar ile açmam gerek ama boot flagları nasıl gireceğim?

Clover tema açılırken ➡️ Tuşu ile ayarlar ( options) kısmına gel orada bootflag yazan kısım üstünde Enter'a basarak kodları girin tekrar Enter'a basarak işlemi bitirin Esc tuşu ile tekrar clover tema kısmına gelip oradan kurulumu deneyiniz.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hocam kurulum aşamasında boot ettikten sonra tam kurulum ekranı gelecekken gri zeminde renkli tekerlek dönüp duruyor :S

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hocam kurulum aşamasında boot ettikten sonra tam kurulum ekranı gelecekken gri zeminde renkli tekerlek dönüp duruyor :S

Eklediğiniz kodlara birde -v ilave ederek denermisiniz? Nerde takılıyor bakalım

iPhone 6s 64gb Gold Rose

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Hocam bir zahmet bakabilirmisin hic bu kadar zor oldugunu dusunmuyorum 2 gundur ugrasiyorum...

Sorun su Yükleme bittigi an restart ediyor. Bios ayarlarinda UEFI kabul etmedigi icin degistirdim tek dokundugum yer burasi  yani her sey olmasi gerektirdigi gibi...

Komut satiriyla baslatama secenegide yok...

 

Bilgisayar:
      Bilgisayar Türü                                   ACPI x64 tabanlı bilgisayar  (Mobile)
      İşletim Sistemi                                   Microsoft Windows 10 Home

    Anakart:
      CPU Türü                                          Mobile QuadCore Intel Core i7-3632QM, 3100 MHz (31 x 100)
      Anakart Adı                                       Acer Aspire V3-571G
      Anakart Çipseti                                   Intel Panther Point HM77, Intel Ivy Bridge
      Sistem Belleği                                    8007 MB  (DDR3 SDRAM)
      BIOS Türü                                         Unknown (12/04/2012)

    Görüntü Birimi:
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics 4000  (2176 MB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics 4000  (2176 MB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics 4000  (2176 MB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            NVIDIA GeForce 710M  (2 GB)
      3D-Hızlandırıcı                                   Intel HD Graphics 4000
      Monitör                                           AU Optronics B156XTN02.2  [15.6" LCD]

 

 

Edited by -MaTaDoR-
konudan alıntı eklemene gerek yok

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14.12.2015 at 17:14, ilyadaberna yazdı:

 

 

Hocam bir zahmet bakabilirmisin hic bu kadar zor oldugunu dusunmuyorum 2 gundur ugrasiyorum...

Sorun su Yükleme bittigi an restart ediyor. Bios ayarlarinda UEFI kabul etmedigi icin degistirdim tek dokundugum yer burasi  yani her sey olmasi gerektirdigi gibi...

Komut satiriyla baslatama secenegide yok...

 

Bilgisayar:
      Bilgisayar Türü                                   ACPI x64 tabanlı bilgisayar  (Mobile)
      İşletim Sistemi                                   Microsoft Windows 10 Home

    Anakart:
      CPU Türü                                          Mobile QuadCore Intel Core i7-3632QM, 3100 MHz (31 x 100)
      Anakart Adı                                       Acer Aspire V3-571G
      Anakart Çipseti                                   Intel Panther Point HM77, Intel Ivy Bridge
      Sistem Belleği                                    8007 MB  (DDR3 SDRAM)
      BIOS Türü                                         Unknown (12/04/2012)

    Görüntü Birimi:
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics 4000  (2176 MB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics 4000  (2176 MB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            Intel(R) HD Graphics 4000  (2176 MB)
      Görüntü Bağdaştırıcısı                            NVIDIA GeForce 710M  (2 GB)
      3D-Hızlandırıcı                                   Intel HD Graphics 4000
      Monitör                                           AU Optronics B156XTN02.2  [15.6" LCD]

 

 

 

yükleme bittikten sonra reset atar, tekrar  usb üzerinden başlatıp kurulum yaptıgın bolumu seciyorsun ve devam ediyorsun,(sonrasında clover kurup gereklı ayarları yapıyrosun) yükleme esnasında clover otomatik kurulmadığı için reset sonrası boot için ihtiyac duyuyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Şimdi, -MaTaDoR- yazdı:

 

yükleme bittikten sonra reset atar, tekrar  usb üzerinden başlatıp kurulum yaptıgın bolumu seciyorsun ve devam ediyorsun,(sonrasında clover kurup gereklı ayarları yapıyrosun) yükleme esnasında clover otomatik kurulmadığı için reset sonrası boot için ihtiyac duyuyor.

reset attıktan sonra usb uzerinden başlatıp kurulum yaptıgım bolumu secip devam ediyorum fakat ekrandan akan yazılardan sonra anıden karanlık ekana gecıyor...  Yardım ederseniz cok sevınırım...

1.png

Edited by ilyadaberna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Müdürüm hayırlı cumalar.

ismim cenk.
Acemi Mac kullanıcısıyım.
Macbook um biraz eski 10.5.8 yüklü..
Gelelim takıldığım kısma.
Elimde Install OS X El Capitan.dmg dosyası mevcut.
Usb ile boot etmeye çalıştım görmedi diski.
Bu dosya ile macbook için yükseltme yapabilir miyim ?
Yapılabilirse yardım edebilir misiniz ?
Teşekkürler.

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 saat önce, ilyadaberna yazdı:

reset attıktan sonra usb uzerinden başlatıp kurulum yaptıgım bolumu secip devam ediyorum fakat ekrandan akan yazılardan sonra anıden karanlık ekana gecıyor...  Yardım ederseniz cok sevınırım...

1.png

 

-x GraphicsEnabler=no npci=0x2000 yazıp dene  ekran kartına takılıyorsun

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 saat önce, cenga06 yazdı:

Müdürüm hayırlı cumalar.

ismim cenk.
Acemi Mac kullanıcısıyım.
Macbook um biraz eski 10.5.8 yüklü..
Gelelim takıldığım kısma.
Elimde Install OS X El Capitan.dmg dosyası mevcut.
Usb ile boot etmeye çalıştım görmedi diski.
Bu dosya ile macbook için yükseltme yapabilir miyim ?
Yapılabilirse yardım edebilir misiniz ?
Teşekkürler.

 

sanırım elindeki macbook ancak mountain lion destekler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hocam merhaba

Intel Core i7 4720HQ

Nvidia GTX950M

8 GB DDR3 1600 MHz Ram

sistemimin özellikleri bu bunu sorunsuz nasıl kurabilirim Asus Laptopuma?

Share this post


Link to post
Share on other sites

suan  ındırdım ve  usb kurulumuan gecıcem  sorunlarım olursa yazarım tskler

bu arada sıstemım  şu sekılde 
ana kart   asus z97 delux
ekran kartı asus gtx 780 strıx  6 gb 384 bıt 

remler  corsaır 8x8* 32 gb  1600mhz

ssd kıngston 120 x2 

m2 ssd 120gb

hdd 3tb ve 5oo gb

sogutma corsaır h80 sıvı

kasa termal take bıg tower

Edited by kaan1982

Share this post


Link to post
Share on other sites

kurulum sonrası gelen ekran bu sorun nedir acaba

ImageUploadedByTapatalk1453493025.987396

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamın Aleyküm  , arkadaşlar OS X yüklemeye çalıştığımda hep reset atıyordu sle ye girip , Nvdia.kextleri sildim atinin bulamadım kurulum ilk kurulumu yapıyor kodsuz  , ancak ilk kurulm bitikten sonra reset atıyor kurduğum hdd Den başlatıyorum yazılar akıyor ve yine eskisi gibi reset atıyor tüm komutları yazıyorum yine aynı ne yapmalıyım bu satırlardan sonra reset

Ula1an.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorun çözüldü teşekkürler 

Edited by ReSuL-21

Share this post


Link to post
Share on other sites

reset sorunu yaşayanlar nv_disable=1 kodunu deneyebilirler bende sadece o kodla açılıyor sistem

Share this post


Link to post
Share on other sites

5750g laptopumu uefi bios patch yaptım gpt olarak format attım cloveri efi bölüme uefi olarak kurdum ama açılışta.

Boot edilebilir harddisk yok diyor. Ne yapmam lazım efi olarak boot etmesi için. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

herkese merhaba.

Benim bir sorunum var. Bu başlığı okudum ama hatırladığım kadarıyla kimse boot0 error ile karşılaşmamış. Neden böyle bir sorun yaşıyorum?

yardımcı olur musunuz? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.